Nu rasar priserna igen

Nu går det utför, läget i bostadsbranschen är alarmerande. Vi har inte sett så låga priser sedan förra decenniet säger Börke Bartilsson till Aftonbladet i en intervju i tisdags.

Att det blir allt mer köparens marknad har vi sett en tydlig trend i sedan sommaren men det vi trodde då var att det skulle återhämta sig mot hösten, detta har inte skett och vi är nu inne i julmånaderna och intresset bara fortsätter att sjunka, särskillt när det kommer till bostäder i Stockholm.

bostad

Vad är ditt tips till säljarna frågar vi Börke.

”Har du bostad som inte ligger i Stockholms innerstad så sälj nu”, säger Börke. Det är särskillt bostäder i Stockholms förorter och utanför tullarna somrasar i pris. Särskilt drabbat blir tomter och bostäder med tillhörande mark i Stockholms ytterkant. Medan de finare lägenheterna som ligger i Stockholm city klarar sig ganska bra och fortsätter att sälja bra. ”Det finns fortfarande en stor efterfrågan på vackra ljusa lägenheter i sekelskiftes hus”, säger Börke. Det exklusiva och toppskicktsboendet drabbas inte nämnvärt medan boende utanför Stockholm med lite skavanker tokrasar i pris.

Spekulanterna har slutat spekulera

Det vi sett, säger Börke, är att de som tidigare köpte lägenheter i ren spekulation har slutat, vilket lett till ett minskat intresse som i sin tur då påverkar prisläget.