Hjälp med att sälja och köpa bostad

till-salu

Nu när fastighetsmarknaden börjar bli orolig kan det vara skönt att få hjälp med att köpa och sälja din bostad. Det råder ganska stora oroligheter kring nya amorteringskravet och de flesta medierna är duktiga på att hälla bränsle på elden och det skapar en stor oro.

En bra guide

För att hålla dig uppdaterad kring de senaste läget i fastighetsbranschen kan du spana in maklare-guide.se som är en nystartad guide där du kan läsa de mesta som rör fastighetsmäkleri och bostäder.

Sälja bostad på en osäker marknad

Om du är i tankarna att sälja din bostad på dagens osäkra marknad är det alltid bra att anlita en lokal mäklare som kan området bra och därför ge dig en mer rättvis bild med värdering och förväntningar på din försäljning. Om du t.ex har en bostad i Täby är det bra att kontakta en lokal mäklare i Täby.

Undvik att köpa innan du sålt

Något som väldigt många råkar ut för i det aktuella läget är att de har köpt en ny bostad innan de har sålt sin. Detta kan bli en dyr historia då de tvingas att ta ett brygglån till en ganska hög ränta och tvingas sälja sin bostad inom ett visst antal månader då banken drar tillbaka brygglånet. Ofta säljs bostaden med förlust.

Köpa bostad på en osäker marknad

Har du gott om löst kaptial är det verkligen ett bra läge att köpa då många säljare inte får sin lägenhet sålt och kan i ditt bästa fall sitta fast med ett brygglån som har högränta. Innan du går på visning kan du göra research på hur länge objektet varit ute till salu. Har du flyt kan de har legat ute länge och du kan få köpa objektet under utgångspriset. Har du inte löst kaptial kan det vara lite problematiskt att få lån, pga de nya amorteringskravet som ställer högre krav på dig som låntagare.